Választási segédlet készült Jászapátin, hogy a Fideszre húzzák az X-et

Megosztás

Bár nem tilos, elég egybites megoldást választott a szavazók megnyerésére a jászapáti Fidesz. Miután a településen a jelenlegi polgármester, Farkas Ferenc nem indul, a kormánypárti jelölt nem más lett, mint az országgyűlési képviselő fia, ifj. Pócs János. Most szavazási segédlettel, kiemelt nevekkel és előre behúzott X-ekkel „segítik” a lakosokat.

A jászapáti politikai helyzetről számtalan alkalommal olvashattak a Szol24-en: megírtuk, hogy egy fiatal jelölt, Illés Gergő hívja ki a Pócs-famíliát, beszámoltunk róla, hogy a helyi fideszesek hivatalosan egy átnevezett lejárató oldalról kommunikálnak, valamint fókuszban volt a jelöltek közötti vita is, ami aztán ifj. Pócs megfutamodása miatt mégsem került megrendezésre. (Ja, mindeközben pedig megverték a DK jelöltjét, de ez tényleg már csak hab a tortán).

Mindezeken túl a helyiek egy úgynevezett „szavazási segédletet” találhattak a postaládájukban. „Tisztelt Választópolgár! Június 9-én sorsdöntő választás lesz. Az európai parlamenti választáson olyan képviselőkre van szükségünk, akik nem sodorják hazánkat háborúba. Ezért szavazzunk a Fidesz békepárti és bevándorlásellenes képviselőjelöltjeire! Csak a béke! Csak a Fidesz!” – írják.

Aztán rátérnek az önkormányzati voksolásra, jól kiemelve Pócs János nevét és mellette az X-et. Íme:

A lap hátoldalán a Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltek (Borbás Zoltán, Andrási István, Burik Bernadett, Dr. Völgyi István, Farkas Ferenc, Lóczi László) nevei vannak kiemelve.

A 444 megkérdezte Döbrentey Dánielt, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetőjét, hogy ez a segédlet sértett-e bármilyen választási szabályzatot. A szakértő szerint ebben nincs jogsértő, sőt, a kisebb településnek bevett gyakorlatnak számít.

Képek: Pócs János Fb, 444 olvasói

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek